LEIPZIG-COACH ROSE HEEFT ADVIES VOOR NEDERLANDERS, MEDIA éN KOEMAN

RB Leipzig-trainer Marco Rose heeft Ronald Koeman van advies voorzien over de manier waarop Xavi Simons gebruikt moet worden. De voormalig PSV'er steelt wekelijks de show bij RB Leipzig, maar bij het Nederlands elftal komt het er nog niet helemaal uit.

Simons kreeg in de afgelopen interlandperiode de nodige kritiek om zijn oren. Zelfs zoveel, dat Vincent Janssen zich uitsprak tegen de 'respectloze media in Nederland'. Ook Ronald Koeman gaf aan dat hij meer van Simons verwacht. Na zijn optreden tegen Schotland had Rose persoonlijk contact met Simons over de kritiek. 'Mijn advies aan hem was om naar de bondscoach te luisteren, dingen te accepteren en mee te nemen', aldus Rose op de persconferentie.

'In Nederland hebben ze heel hoge verwachtingen van Xavi', vervolgde Rose. En volgens de Duitser neemt Simons de kritiek ook ter harte. 'Wat niemand moet vergeten: hij is pas twintig jaar oud. Hij accepteert de kritiek. Xavi is de laatste persoon die niet wil leren.'

Bij Leipzig komt Simons een stuk beter uit de verf. 'Hij is een speler die ruimte creëert en één-op-één-situaties opzoekt, waarmee hij vanuit het niets een totaal andere spelsituatie uit de hoge hoed tovert.' Daarom heeft Rose ook een advies voor Koeman om Simons het best tot zijn recht te laten komen. 'Ik kan het Nederlands elftal adviseren om Xavi een rol te geven, waarin hij zijn duidelijke kwaliteiten kan laten zien. In de Bundesliga en in de Champions League heeft hij al laten zien hoe waardevol hij kan zijn.'

Daarnaast heeft hij een boodschap voor de Nederlanders en de media. 'Soms kost iets tijd en vergt het geduld. Dat is wat fans en media in Nederland moeten hebben met zo'n geweldige speler', besluit Rose. Simons speelt zaterdag met RB Leipzig tegen FSV Mainz.

2024-03-29T12:25:33Z dg43tfdfdgfd