ONDERTUSSEN IN F1 | HOOFDMONTEUR NEEMT IN VIDEOBOODSCHAP OFFICIEEL AFSCHEID VAN RED BULL

Tussen al het belangrijke nieuws kun je best eens wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houdt je in de rubriek Ondertussen in de F1 op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Hoofdmonteur neemt in videoboodschap officieel afscheid van Red Bull

Het was al even bekend dat Lee Stevenson, die sinds 2006 werkzaam was voor Red Bull Racing, het team van Max Verstappen zou gaan verlaten en op zijn Instagram-pagina kondigt hij aan dat 28 maart zijn laatste dag in dienst van de kampioensformatie was. In het videobericht neemt Stevenson afscheid en bedankt hij het team voor de afgelopen achttien seizoenen.

Bottas met bijpassende muziek in de keuken

Op het asfalt heeft Valtteri Bottas in 2024 nog niet veel successen kunnen boeken, maar de Fin is op de sociale media helemaal los. De coureur van Stake stond ditmaal in de keuken, waar hij relatief succesvol een omelet omdraaide, met toepasselijke muziek: Egg Man van Beastie Boys.

Pérez houdt stuur vast terwijl Verstappen ervandoor gaat: 'Gordel om!'

Tijdens een challenge van Red Bull op het strand in Melbourne werd er ook geracet, en moesten de coureur zigzaggen door het zand en zo snel mogelijk een aantal onderdelen ophalen om die achter op de auto terug te vervoeren. Max Verstappen vergat in de gauwigheid bijna zijn gordel, maar teamgenoot Sergio Pérez niet, dus hij hield het stuur vast terwijl Verstappen snel zijn gordel omdeed.

Verstappen senior viert jubileum

Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat Jos Verstappen debuteerde in de Formule 1. Zijn race in Brazilië liep niet goed, maar de Nederlander, die dat jaar de teamgenoot van Michael Schumacher was, eindigde later in het 1994-seizoen wel nog tweemaal op het podium.

Pérez en Verstappen haasten zich in strijd met RB-coureurs: 'Oh my god!'

Max Verstappen en Sergio Pérez deden een challenge samen met Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda waarbij ze over het strand moesten zigzaggen en vervolgens wat op de auto's moesten laden. Dat moest natuurlijk zo snel mogelijk en niets mocht van de auto vallen, en dat leverde wel even wat stress op.

Vettel kruipt weer achter het stuur

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel hing na 2022 zijn helm aan de wilgen, maar het begon toch weer te kriebelen bij de Duitser, die weer achter het stuur is gekropen van een Porsche 963.

Verstappen deelt geheime snufjes van RB20, inclusief Boredom Reduction System 

Hoewel Max Verstappen over een snelle auto beschikt, ging het in Australië niet helemaal naar wens. Toch deelde Verstappen in een animatie van Lollipopman wat geheime snufjes van de auto. Zo heeft hij een ingebouwde prijzenkast, een Boredom Reduction System, en een plek voor wat champagne.

Iwasa dolgelukkig met officieel F1-debuut: 'Kijk er enorm naar uit'

Ayumu Iwasa, een Red Bull-juniortalent dat vorig jaar in de Formule 2 actief was, en nu in de Super Formula in Japan rijdt, mag op Suzuka de eerste vrije training voor zijn rekening nemen bij Visa Cash App RB. Dat betekent dat Daniel Ricciardo dan in eerste instantie aan de zijlijn staat. Voor Iwasa zal het zijn eerste deelname aan een officiële sessie worden, en dat dit voor eigen publiek is, maakt hem alleen maar blijer. Het is een onorthodoxe keuze van RB, aangezien coureurs doorgaans pas aan het einde van het seizoen hun VT1-sessie afstaan om aan het reglement te voldoen.

Pérez probeert vals te spelen in spelletje met Verstappen

De marketingafdeling van Red Bull Racing laat Max Verstappen en Sergio Pérez het wel vaker tegen elkaar opnemen in een spelletje, quiz of een andere uitdaging, zo ook nu weer. Verstappen moet een naam noteren en Pérez mag niet zien welke naam de Nederlander opschrijft. En hoewel de drievoudig wereldkampioen specifiek zegt dat de Mexicaan niet mag spieken, kan Pérez de verleiding niet weerstaan.

Zelfs social media-team Mercedes ziet het niet meer zitten

Het gaat niet zo goed bij de Mercedes-renstal, want het Duitse team beleeft een slechte start van het seizoen. Tijdens de Grand Prix van Australië wisten Lewis Hamilton en George Russell zelfs helemaal geen punten te behalen, en konden beide coureurs, door respectievelijk motorproblemen en een crash in de laatste ronde, de race niet uitrijden. Zelfs het social media-team van Mercedes post nu onder een nieuwe profielfoto, in antwoord op teambaas Toto Wolff, dat het 'niets heeft om voor te lachen'.

Verstappen houdt de bromance met Ricciardo in leven: 'Is dit een Daniel-quiz?'

Max Verstappen en Sergio Pérez werden voorafgaand aan de race in Australië gevraagd naar hun mening over onder anderen wie van de coureurs een geheim talent heeft en wie het grappigst is. Op veel van deze vragen antwoordde Verstappen Daniel Ricciardo, waardoor hij zich afvroeg of het niet stiekem een 'Daniel-quiz' was. Verder vertelde Verstappen ook dat hij zichzelf geen presentator voor de Formule 1 ziet worden in de toekomst, en daarmee niet in de voetsporen van voormalig Red Bull-coureur David Coulthard treedt, omdat hij in zijn eigen woorden 'te veel scheld.'

2024-03-29T10:36:30Z dg43tfdfdgfd